Mezoterapi

Op. Dr. Gulden Ozden

Yaşamına Değer Kat.

Bize Ulaşın

0544 502 16 26
Uygulamalar

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, ilk olarak 1952 yılında Dr. Michel Pistor tarafından geliştirilen estetik amaçlı tıbbi bir işlemdir. Cilt yüzeyinin altına vitamin, mineral ve amino asit kokteyli enjekte etmeyi içeren minimal invaziv bir işlemdir. Enjekte edilen madde kişiye ve kişi özelliklerine göre değişebilmektedir. Mezoterapinin uygulaması cildi gençleştirmeye, sıkılaştırmaya, kan dolaşımını artırmaya ve hücrelerin yenilenmesine yardımcı olmaktadır. Mezoterapi işlemi yüz, boyun, dekolte, eller gibi pek çok alanda uygulanabilir.

 

Mezoterapi uygulaması genel olarak 1-2 hafta arayla, 6-8 seanslık bir seri halinde yapılmaktadır. Çok ince bir iğne ile tedavi bölgelerine az miktarda mezoterapi solüsyonu enjekte edilir. Mezoterapi iğnesi, geleneksel enjeksiyonlar için kullanılan iğneden daha küçüktür, bu nedenle tedavi hemen hemen ağrısızdır.

 

Uygulama etkileri hemen görülmez, seanslar ilerledikçe cilt daha parlak ve daha genç bir görünüm almaya başlar. Mezoterapi ile ilişkili herhangi bir komplikasyon bulunmamaktadır. Bu nedenle uygulamadan hemen sonra kişi normal hayatına devam edebilir.

Mezoterapi hangi durumlarda kullanılır?

Mezoterapi uygulaması aşağıda yer alan maddelerdeki durumlarda kullanılabilir;

  • Selülit
  • Kırışıklıklar
  • Sivilce izleri
  • Saç kaybı
  • Deri çatlağı

Mezoterapi, bölgesel yağlanmalar için de kullanılabilir. Cilde enjekte edilen ilaç, yağ hücrelerinin parçalanmasına ve dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olur. Bu durum selülit ve yağ birikintilerinin görünümünde azalmaya yol açabilmektedir.

Mezoterapi genellikle güvenilir ve komplikasyonlara neden olmayan bir uygulama olarak kabul edilmektedir. Fakat, enjeksiyon bölgesinde morarma, şişme ve ağrı gibi bazı potansiyel yan etkiler bulunmaktadır. Yan etkiler tipik olarak hafiftir ve kendi kendine düzelir.

Mezoterapi Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

  • Cildi gençleştirir: Mezoterapi iğnesi ile enjekte edilen  mineraller cilt görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Böylece cildin daha genç ve parlak görünmesini sağlar.
  • Selüliti azaltır: Mezoterapi uygulamasının popüler kullanımlarından biri de selülitleri azaltmaktır. Enjekte edilen mineraller sayesinde, yağ hücrelerinin parçalanmasına ve dolaşımın iyileştirilmesine yardımcı olur, bu da selülit görünümünde azalmaya yol açmaktadır.
  • Besin emilimini artırır: Mezoterapi iğnesi ile enjekte edilen mineraller, vücudun gıdalardan ve takviyelerden besinleri daha iyi emmesine yardımcı olur.
İletişim formu
Daha Fazla Bilgi Almak İçin Bize ulaşın

Sıkça Sorulan Sorular

  • Hamile veya emziren kişilere mezoterapi işlemi yaptırmamalıdır. Bunun nedeni, prosedürde kullanılan bileşenlerin gelişmekte olan bebeğe zarar oluşturabilecek olmasıdır.
  • Kan pıhtılaşma bozukluğu olan ve kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilere mezoterapi uygulaması yapılmamalıdır. 
  • Kanser olmuş kişilere mezoterapi uygulaması yapılamamaktadır. 
  • Alerjisi olan kişiler mezoterapi yaptırmamalıdır. Bunun nedeni, kullanılan bileşenlerin alerjik reaksiyon gibi semptomlar oluşturabilecek olmasıdır.
  • Kalp hastalığı  olan kişiler mezoterapi işlemi yaptırmamalıdır. 

Mezoterapi uygulamasında sıkça görülen yan etkiler; mezoterapi iğnesi ile yapılan enjeksiyon bölgesinde morarma, şişme ve sızıdır. Enfeksiyon ve sinir hasarı gibi yan etkileri yok denecek kadar azdır.

Mezoterapi uygulamasına vücut hemen tepki vermez. 2-3 seans sonra etkileri görülmeye başlamaktadır.

Selülit mezoterapisi uygulaması, selülit görünümünü iyileştirmek amacıyla kullanılan minimal invaziv bir kozmetik uygulamadır. İşlem, etkilenen bölgeye vitamin, mineral ve diğer besin çözeltisinin mezoterapi iğnesi yardımıyla enjekte edilmesini içerir. Uygulama yağ hücrelerini parçalamaya ve dolaşımı iyileştirmeye yardımcı olur. Selülit mezoterapisi ile ilişkili herhangi bir aksama süresi de bulunmamaktadır.

Mezoterapi, karın, bel, kol ve bacaktaki bölgesel yağlanmaların giderilmesinde liposuctiona alternatif tedavidir. Enjeksiyon alanındaki yağ dokunun yıkılmasını sağlar.

Skar tedavisi, yara izlerinin görünümünü iyileştirmek amacıyla kullanılan bir uygulamadır.  Skar tedavisi dokuda oluşan hasarı giderirken, yara bölgesindeki reaksiyona bağlı olarak nedbe dokusunun oluşmasına neden olabilir. Bu bölgelere 3’er hafta aralık ile 5-6 seans mezoterapi uygulaması yapılır.

Alopesi saçların bölgesel olarak dökülerek veya tümden bir azalma ile veya  tamamen yok olması anlamına gelmektedir. Özellikle bazı saç dökülmelerinde oldukça pozitif sonuçlar alınmaktadır. Tedavi yöntemi hastaların problemlerine göre değişse de 4-10 seansta tedavinin sonlanacağı söylenebilir.

Blog